De Internet School App

Een app die lesgeven en begeleiden ondersteunt

Op dit moment ontwikkelen wij een nieuwe app. De app ondersteunt leraren, docenten, trainers en coaches bij het geven van lessen en begeleiding op afstand. Via de app kunnen gebruikers met een leer- of ontwikkelvraag contact opnemen met online trainers, leraren, docenten of coaches. De app is eenvoudig te gebruiken en (binnenkort) te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Voor wie?

De app kan gebruikt worden door trainers, coaches, leraren en docenten (inclusief de bijhorende organisaties).

online onderwijs en coach app

Via de app kan online onderwijs of online begeleiding worden gegeven aan o.a. thuiszitters, cursisten, coachees, kinderen in het buitenland, zieke kinderen, iedereen met een specifieke leerbehoefte en werknemers die leren op hun werkplek. Ook kan de app ingezet worden bij het oplossen van het lerarentekort en scholen ondersteunen in krimpgebieden. Verder kan de app ingezet worden voor huiswerkbegeleiding.

Voordelen app

  • aangeboden onderwijs of trainingen betekenisvol maken. Denk hierbij aan leren in een betekenisvolle context, stages of leren op de werkplek.
  • expertise van "buiten naar binnen" halen. Denk hierbij aan gedragsdeskundige, (gespecialiseerde) leraren, delen van kennisprofessionals en het binnenhalen van extra mankracht (bijv. t.b.v. het lerarentekort)
  • nieuwe of lastige doelgroepen bereiken. Denk hierbij aan zieke kinderen, thuisblijvers of cursisten met een drukke agenda.
  • just-in-time learning (leren op het moment dat de cursist het nodig heeft)
  • microlearning (aanbieden van kleine leereenheden)
  • het aanbieden van gepersonaliseerd aanbod die overal en altijd beschikbaar is

Niet contentgericht maar procesgericht

De app is procesgericht. Dit maakt de app uniek. De meeste onderwijsplatforms, -websites en -apps zijn voornamelijk contentgericht. In De Internet School App staat de online trainer/coach en zijn cursist/coachee centraal. Educatieve content wordt daarbij wel gebruikt maar is ter ondersteuning van het leer- en coachproces.

Waar staan we nu?

De app wordt op dit moment ontwikkeld. Een eerste versie kan over enkele maanden door een besloten pilotgroep gebruikt gaan worden. Scholen, leraren, docenten, trainers en coaches kunnen zich (nog) aanmelden om mee deel te nemen aan de besloten pilotgroep. 

Meedoen of meer informatie

Wil jij of jouw organisatie de app in de pilotperiode met een eigen groep cursisten/coachees gaan uitproberen? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten via onderstaand formulier:

Online Onderwijs
Open chat
Chat direct met ons!
Hallo, hoe kunnen wij jou helpen?
Powered by