De Internet School App (Beta)

Nog sneller en makkelijker externe expertise invliegen? Download dan de (beta) Internet School App. Met een vergelijkbare vormgeving van de alom bekende WhatsApp applicatie, heb je in een mum van tijd de juiste leraar gevonden. Stuur simpelweg een chatbericht en het koppelen van de leervraag aan het juiste antwoord of voorzien in een begeleidingsbehoefte is gestart. Op basis van het online gesprek worden leeractiviteiten aangemaakt en lesmateriaal gedeeld.

De app bedient twee groepen. Zowel scholen als zelfstandige leraren en docenten. Op deze manier komt vraag en aanbod bij elkaar en worden zelfs nu gemiste doelgroepen weer voorzien in hun leerbehoefte. Denk aan thuiszitters, zieke kinderen of kinderen in het buitenland. Maar ook kinderen met een specifieke leerbehoeften kunnen middels De Internet School App gekoppeld worden aan de juiste leraar. De app is ook inzetbaar voor huiswerkbegeleiding. De Internet School maakt met deze app online onderwijs makkelijk toegankelijk en snel beschikbaar. Ook blijven wij indien gewenst de leraren ondersteunen en begeleiden bij het geven van online onderwijs.

Hoe werkt de app?

De Internet School App is proces gericht. Dit betekent dat leraren aan leerlingen worden gekoppeld en dat lesmateriaal op de tweede plek komt omdat dit als ondersteunend wordt gezien. Daardoor is microlearning en just-in-time learning mogelijk. De online leraar en leerling staan centraal.

Je vindt momenteel in de app (beta):

• profielen van beschikbare online leraren, docenten, coaches en trainers
  • controle VOG van leraren of docenten die lesgeven aan minderjarigen
  • zoeken en vinden van online leraren, docenten, coaches en trainers
  • chatten met online leraren, docenten, coaches en trainers
  • maken van leeractiviteiten, delen van documenten en het bijhouden van een "to do" lijst

De Internet School zal De Internet School niet zijn als we niet mee gaan met de IT-mogelijkheden. Daarom staan de volgende functionaliteiten in de planning om te ontwikkelen:

• werken met groepen
  • video bellen
  • koppeling met leercontent van educatieve uitgevers
  • eenvoudige webshop voor zelfstandig professionals
  • logboek die gedeeld kan worden met andere online leraren, docenten, coaches en trainers
  • etcetera…

Door vanuit ons huidige perspectief naar de ontwikkelingen en daarmee de toekomst te kijken, zien we positieve veranderingen in het verschiet met De Internet School App. Zo kan de app in de toekomst ingezet worden om lerarentekort te verminderen en scholen in krimpgebieden te ondersteunen.

App uitproberen of meer informatie

Wil jij of jouw organisatie de app in de eerste pilotperiode met een eigen cursisten/coachees gaan uitproberen? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten via onderstaand formulier:

Online Onderwijs
Open chat
Chat direct met ons!
Hallo, hoe kunnen wij jou helpen?