De Internet School lanceert app voor online onderwijs en begeleiding

Lettele, 14 mei 2020 - De Internet School lanceert de Internet School App, een app voor online onderwijs en begeleiding. Via de app kunnen leerlingen, studenten en cursisten  heel eenvoudig contact leggen met deskundigen binnen en buiten de school, die ondersteuning bieden bij specifieke leer- en begeleidingsvragen. De app is vanaf 14 mei gratis beschikbaar voor de eerste 50 belangstellende docenten, trainers en coaches en hun leerlingen, studenten en cursisten.

Als docent of trainer wil je het beste voor je leerling, maar je weet en kunt niet alles. Elke leerling is anders en ook zijn of haar leer- of zorgbehoefte varieert. Individueel passend onderwijs kost veel tijd en energie. Bovendien is capaciteitsgebrek in het onderwijs een nijpend probleem. Dit zijn lastige dilemma’s voor docenten en scholen. De Internet School heeft daarom een unieke app ontwikkeld die snel en eenvoudig extra online ondersteuning aan specialisten biedt.

Passend en persoonlijk onderwijs
De coronacrisis heeft online onderwijs op de kaart gezet. Mark Timmermans, de initiatiefnemer van de Internet School App, licht de lancering van de app toe: “Door het beste van offline en online onderwijs te combineren, verbetert de kwaliteit van onderwijs. De Internet School App koppelt overal en op elk moment de specifieke vraag aan de juiste expertise. Op deze wijze kun je als onderwijsgevende op maat passend en gepersonaliseerd leertrajecten aanbieden voor elke leerling. In deze tool staat niet de kennis, maar de trainer en zijn cursist centraal.” De Internet School App is een welkome online toepassing die de kwaliteit van onderwijs verbetert en docenten meer voldoening van hun werk geeft. Bovendien krijgen leerlingen meer plezier in het volgen van hun online lessen.

Uitkomst voor elke leerbehoefte
Niet alleen in deze crisisperiode, maar ook in andere omstandigheden helpt de Internet School. “De app biedt uitkomst voor iedereen met een specifieke leerbehoefte, zoals thuiszitters, kinderen in het buitenland, zieke kinderen of werknemers of stagiaires die leren op hun werkplek. Ook kan de app bijdragen aan de oplossing voor het lerarentekort en scholen ondersteunen in krimpgebieden. Verder is de app een geschikte aanvulling bij huiswerkbegeleiding,” aldus Timmermans.

De werkwijze van de Internet School App
Met de Internet School app kunnen gebruikers met een leervraag of een bepaalde begeleidingsbehoefte direct online contact opnemen met deskundigen uit diverse vakgebieden. Dit kan via chat en binnenkort per video. App-gebruikers kunnen leeractiviteiten aanmaken en documenten delen. De app heeft een Whatsapp-achtige lay-out en is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen. Daarnaast krijgen de deskundigen van het WeWise platform, indien gewenst, begeleiding bij het geven van online trainingen. De app is gebruiksvriendelijk en vanaf 14 mei te downloaden via de App Store of Google Play Store.

De Internet School App introduceert vanaf 14 mei voor de gebruikers een basispakket met daarin:

  •  profielen van alle beschikbare online deskundigen
  • controle VOG van deskundigen die lesgeven aan minderjarigen
  • zoekfunctie voor vinden van namen en expertises van deskundigen
  • chatmogelijkheid voor gebruikers met je docent en met deskundigen
  • maken van leertaken en het bijhouden van een leeractiviteiten to-do lijst

De Internet School App wordt verder ontwikkeld. De functionaliteiten die snel volgen, zijn onder meer het werken met groepen, video bellen, koppeling met leercontent van educatieve uitgevers, webshop voor leertrajecten, logboek.

Aanmelden voor de Internet School App
Scholen, onderwijsinstellingen en trainers die interesse hebben om met de hulp van externe deskundigen meer maatwerk te leveren aan leerlingen en daarmee de kwaliteit van onderwijs willen verbeteren, kunnen zich aanmelden voor de app. Ook deskundigen die in het platform opgenomen willen worden, kunnen reageren.

Voor meer informatie zie www.internetschool.nl of stuur een bericht naar info@internetschool.nl

Open chat
Chat direct met ons!
Hallo, hoe kunnen wij jou helpen?